مركز فوق تخصصي آر تي ام اس RTMS تهران
در تهران ، مراكز تخصصي و فوق تخصصي بسياري وجود دارند كه از شيوه درماني تحريك مغناطيسي مغز استفاده مي كنند. در ادامه با ما همراه باشيد تا با مركز rtms در تهران ، كاربرد ، مزايا ، معايب آن و … بيشتر آشنا شويد.
rTMS چيست؟
روش درماني rTMS روشي جديد براي تحريك مغناطيسي مغز است كه به صورت مكرر بر روي نقاط مختلف آن اعمال مي شود. نقاطي از مغز كه تحت تاثير اين شيوه درماني قرار مي گيرند ، قسمت هايي هستند كه در بيماران افسرده ، داراي مشكلات مغزي و … كم فعاليت مي باشند. براي بهره مندي از اين روش درماني بايد به يك مركز rtms مراجعه كنيد.
rTMS براي درمان بيماري هاي روانپزشكي استفاده مي شود كه بيشترين مورد مصرف آن ، براي بيماران مبتلا به افسردگي حاد مي باشد. اگر در تهران سكونت داريد و به اين روش نياز داريد، خوش شانس هستيد زيرا دسترسي به دستگاه rtms در تهران نسبتا ساده است.
چگونگي عملكرد rTMS
شيوه عملكرد دستگاه rTMS به اين شكل است كه امواج الكترومغناطيس از طريق سيم پيچ تعبيه شده در آن كه با عنوان كويل شناخته مي شود كه به نواحي از مغز كه در مشكل او نقش دارند ، منتقل مي شود. به اين منظور، كويل بايد بر روي سر فرد قرار گيرد. دستگاه rTMS مي تواند در افزايش و كاهش نورون هاي مغزي تاثيرگذار باشد.
در اين شيوه درمان ، بيمار ، بيهوش يا بستري نمي شود. تنها كافي است روي يك صندلي بنشيند و باقي كار را به بسپارد.
پس از نشستن بيمار، پزشك زاويه سر او را در موقعيت مناسبي قرار مي دهد تا بتواند مولفه هاي مورد نياز را اندازه گيري نمايد. با اين كار مشخص مي شود كه كويل دستگاه rTMS دقيقا بايد در كجاي سر بيمار قرار گيرد.
در اين روش درمان ، بيمار هيچگونه دردي را حس نمي كند. تنها در طول مدتي كه دستگاه روي سر او قرار دارد ، صداي كليك و ضربه مانندي احساس مي كند كه در اثر ايجاد پالس در قسمت زير كويل مي باشد.
شرط نتيجه بخش بودن تحريك مغناطيسي مكرر مغز ، تداوم آن طي 15 الي 20 جلسه مي باشد. هر جلسه درمان بين 20الي 40 است.
كاربرد آر تي ام اس
گفتيم كه rTMS در شاخه روانپزشكي كاربردي است ؛ به ويژه براي درمان افسردگي. اما كاربردهاي اين دستگاه تنها به همين يك عارضه محدود نمي شود. در ادامه ليستي از برخي كاربردهاي آر تي ام اس ، قابل مشاهده مي باشند.
درمان ميگرن
مداواي پاركينسون
بهبود اختلالات دوقطبي
ترك اعتياد
مبتلايان به مشكلات مغزي
درمان استرس
درمان توهم
مزاياي روش درماني rTMS
همين كه اين روش غير دارويي است ، خود يك مزيت بزرگ است. چرا كه مصرف دارو در برخي از بيماري هاي روانپزشكي اعتيادآور است و عدم مصرف آن ها ، مي تواند عواقب جبران ناپذيري در پي داشته باشد.
سرپايي بودن اين شيوه درماني ، خود يك مزيت ديگر است كه بيمار را از درد كشيدن ، بستري شدن ، بيهوشي و خطرات احتمالي آن مصون مي دارد.
نتيجه آن نسبت به ساير طرق درماني ، سريع تر بروز داده مي شود.
پالس هاي مغناطيسي كه به نقاط مختلف مغز ارسال مي شوند ، هيچگونه خلل و مشكلي در مغز انسان ايجاد نمي كند و فرد مي تواند پس از اتمام هر جلسه ، به روال عادي زندگي خود، ادامه دهد.
عوارض ناشي از آر تي ام اس
مغناطيسي بودن روش rTMS باورها را به سمت مضر بودن آن سوق مي دهد و بسياري از افراد فكر مي كنند كه اين دستگاه مغز بيمار را دچار اختلال مي نمايد. بايد بگوييم كه اين طرز تفكر كاملا اشتباه است و آر تي ام اس ، هيچ تاثير مخربي روي مغز انسان نمي گذارد.
تنها موردي كه در ميان بيماران تحت درمان آر تي ام اس ، بيشتر مشاهده شده است ، احساس درد در سر و پوست آن و نيز كشيدگي صورت مي باشد. لازم به ذكر است كه اين حس سر درد ، پس از دوره درمان ، برطرف مي شود و بيمار مي تواند با تاييد روانپزشك خوب ، اقدام به مصرف مسكن نمايد.
ممكن است بيماراني از اين روش استفاده كنند كه داراي دستگاه ضربان ساز در نزديكي قلب خود هستند. rTMS براي اين افراد بايد با دقت و احتياط فراوان انجام شود.
بيماراني كه قصد استفاده از خدمات مركز درماني tms در تهران را دارند ، بايد توجه كنند كه در طي مدت درمان ، از به همراه داشتن اشياء حساس به امواج مغناطيسي مانند كارت هاي بانكي ، جواهرات و … خودداري نمايند.
روش درماني rTMS براي چه كساني مناسب نيست؟
تحريك مغناطيسي مغز ، براي همه افراد مناسب نيست. از جمله افرادي كه :
سابقه تشنج دارند ؛
داراي فلزات حساس به مغناطيس و فرومغناطيس در سر و يا بالاي شانه خود هستند (ايمپلنت در سر ، كاشت حلزون حلقوي ، تكه هاي گلوله و …) ؛
نمي توانند MRI انجام دهند ؛
سابقه صرع دارند ؛
كمتر از 18 سال هستند ؛
شرايط لازم براي انجام آر تي ام اس را ندارند. به تمامي افراد توصيه مي شود قبل از هرگونه اقدامي در اين راستا ، ابتدا به روانپزشك خود مراجعه كنند و تمامي شرايط خود را با جزئيات در اختيار او قرار دهند. هر چه اطلاعات روانپزشك از بيمار بيشتر باشد ، نتيجه درمان ، موفق تر خواهد بود.
سخن آخر
در اين مقاله با مركز درماني tms در تهران آشنا شديد و متوجه شديد كه آر تي ام اس روشي غير دارويي است و زماني براي بيمار تجويز مي گردد كه او مسيرهاي منتهي به مداوا با دارو را امتحان كرده باشد اما به نتيجه مطلوب نرسيده باشد. طول درمان هر بيمار بسته به شرايط و درجه بيماري او با ديگري متفاوت است كه پزشك بايد تشخيص دهد.
منبع: https://www.dr-zakeri.com/مركز-فوق-تخصصي-آر-تي-ام-اس-rtms-تهران/
برچسب: ،